Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Μπακαλιάρος με πατάτες πλακί !!!


Απίστευτο φαγητό σε γεύση !!!...Από το τετράδιο της γιαγιάς η συνταγή !!!!

Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένα ακέφαλα μπακαλιαράκια -η μπακαλιάρο κατεψυγμένο σε μεγάλο .
6 πατάτες κομμένες ροδέλες όχι πολύ παχιές
1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φετάκια
5 με 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού κρασί ασπρο ρετσίνα 
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ -μπορείτε και με φρέσκιες ώριμες τριμμένες ντομάτες
εγώ πρόσθεσα και λίγο κουρκουμά
ελαιόλαδο





Ξεπαγώνουμε το ψάρι .
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο της πατάτες και σοτάρουμε για λίγο .
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί .
Ρίχνουμε και τις κουταλιές τον πελτέ και ανακατεύουμε αμέσως μετά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


 .
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ζάχαρη κουρκουμά και ζεστό νερό να σκεπαστούν και λίγο πιο πολύ οι πατάτες και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά προσέχοντας να είναι με ζουμί σάλτσα.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ψαράκια λίγο ζεστό νερό ακόμα και μαγειρεύουμε -εγώ μισή ώρα τα μαγείρεψα να ψηθούν και να βγάλουν ουσία τα ψαράκια και να δέσει και η σάλτσα.





Προσοχή δεν ανακατεύομαι όταν βάλουμε τα ψάρια μέσα στην κατσαρόλα μην τα διαλύσουμε αλλά κουνάμε πέρα δώθε την κατσαρόλα .Είναι πεντανόστιμο φαγητό !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ