Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Κέικ ταψιού με κρέμα!!!



Υλικά
300gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
100ml γάλα,
130ml σπορέλαιο,
200gr ζάχαρη,
4 αυγά,
2 βανίλιες,
1 φακελάκι μπέικιν,
1 πρέζα αλάτι,
ξύσμα ενός λεμονιού.

Κρέμα:
500ml γάλα,
120 gr ζάχαρη,
60 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 αυγό,
4 βανίλιες.
Για την κρέμα ζεσταίνουμε το γάλα,σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό, τις βανίλιες, και την ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Όταν γίνει βάζουμε μια μεμβράνη από πάνω για να μην πετσιάσει.
Φτιάχνουμε το κέικ βουτυρώνουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα και μετά κουταλιά-κουταλιά την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από Βυζαντινές εικόνες Ευαγγελίας Παπαδημητρίου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ