Τσουρέκια εύκολα στο πι και φι !!!
Υλικά
500 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
7 αυγά
1500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
Μαχλέπι
Κακουλέ
2 κρόκους για την επάλειψη
Σουσάμι
Φιλέ αμυγδάλου
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά προσθέτοντας και 4-5 κουταλιές αλεύρι να γίνει πηκτός χυλός. Σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα στον φούρνο στους 50° C να ανέβει ,έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.Χτύπησα στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη ,στην συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά ,το μαχλέπι, το κακουλέ
Συνέχισα με απλή ανάμειξη του προζυμιού και του αλευριού στο μπολ με το βούτυρο και τα αυγά , χωρίς ζύμωμα.
Έβαλα την ζύμη στον φούρνο στους 50°C έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο .
Έπλασα τα τσουρέκια τα έβαλα σε βουτυρωμένα ταψιά και τα έβαλα στον φούρνο στους 50°C να διπλασιαστούν σε όγκο.
Στην συνέχεια τα άλειψα με 2 κρόκους αυγών διαλυμένους με 2 κουταλιές νερό και πασπάλισα σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου !
Έψησα τα τσουρέκια στους 150° C για 3 τέταρτα με αντιστάσεις πάνω κάτω ένα, ένα ταψί !
Συνταγή από Φωτεινη Γιτσα-Οι χρυσοχέρες-ηδες
ςΤο κόκκινο αυγό είναι με χρώμα ζαχαροπλαστικής βρώσιμο !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ