Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κουρκουμπίνια φανταστικά!!!


Ενα πολύ γρήγορο αγαπημένο σιροπιαστό γλυκάκι μόνο με 1  υλικό βασικό  !!!!

ΥΛΙΚΑ

Για τα κουρκουμπίνια:

    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις

Για το σιρόπι:

    2 φλ. ζάχαρη
    1 φλ. νερό
    1 βανίλια
    λίγο Χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τα κουρκουμπίνια χρειαζόμαστε κάθε φορά 2 φύλλα.

Παίρνουμε δύο φύλλα, λαδώνουμε το πάνω και στη συνέχεια διπλώνουμε στη μέση αφήνοντας όμως ένα κενό 3 εκατοστών ανάμεσα στις δύο πλευρές (η πάνω πλευρά έρχεται λίγο πιο κάτω από την κάτω πλευρά).
Λαδώνουμε την επιφάνεια και διπλώνουμε με τον ίδιο τρόπο, αφήνοντας ένα κενό, άλλες 2 φορές. Πατάμε το διπλωμένο ζυμάρι με τις παλάμες μας για να φύγει ο αέρας.




Τυλίγουμε την ζύμη προσεκτικά φτιάχνοντας ένα σφιχτό μακρόστενο ρολάκι.
Ο τρόπος που το διπλώσαμε (αφήνοντας απόσταση από τις δύο πλευρές) κάνει πιο ομαλό το τελείωμα στο ρολό.
Τοποθετούμε το ρολάκι πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια 2,5 εκατοστών μικρά κουρκουμπινάκια.
 Τα απλώνουμε στο ταψί για να μην είναι κολλημένα το ένα στο άλλο.
Προσέχουμε η ένωση των φύλλων να είναι από κάτω για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Αλείφουμε κάθε κουρκουμπίνι με ελαιόλαδο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (θέλουν περίπου 15 λεπτά). Η τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό καλαμποκέλαιο --εγώ τα τηγάνισα, και με τρυπητή κουτάλα τα έβγαλα πάνω σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για λίγο.


Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη, τη βανίλια για άρωμα και ξύσμα λεμονιού,ή πορτοκαλιού.
 Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε 10 λεπτά και είναι έτοιμο.
 Όσο το σιρόπι είναι ζεστό και τα κουρκουμπίνια χλιαρά τα ρίχνουμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ρουφήξουν.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή με πασπαλισμένα με κανέλα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Την συνταγή την είδα  από chef στον αέρα τα έφτιαξα και έγιναν καταπληκτικά!!!