Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Κολοκυθόπιτα γλυκιά!!!





Για το φύλλο
1.5 ποτήρι νερό ,
αλάτι,
λίγο ξίδι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις  όσο πάρει ώστε να είναι μαλακό το ζυμάρι.
Αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξω τη γέμιση.
Έπειτα ανοίγω τα φύλλα πολύ λεπτά με νισεστέ.
Ανάμεσα στα φύλλα βάζω ελαιόλαδο  και που και που πασπαλίζω με μείγμα από ζάχαρη και κανέλα.

Γέμιση
1 κολοκύθα τριμμένη στο τρίφτη ήταν περίπου 1,800κιλ
1 κουτάλι κανέλα τριμμένο , μισό κουτάλι μοσχοκάρυδο, 1 χούφτα καλή ρύζι, 1 κούπα ζάχαρη ,2 κουτ σούπας αλεσμένο καβουρντισμένο σουσάμι (προαιρετικά) και 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε βάζουμε σταφίδες Κ καρύδι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τα βάζουμε στη μέση των φύλλων.
Χαράζουμε Κ εδώ τα φύλλα στο τέλος για να βγαίνουν οι υδρατμοί.
Ψήνω στον αέρα στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένια χρώμα.

Συνταγή από Efi Santo --Οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ