Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Καρυδόπιτα σιροπιαστή !!!


Σήμερα έφτιαξα μια καρυδόπιτα που η συνταγή είναι του φίλου μας Kwnstantinos Tsixlas και έγινε υπέροχη. Τον ευχαριστώ πολύ και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ:
250γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κ.σ μπεϊκιν πάουντερ
50γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ κανέλα κοπανισμένη
1 κ.γ γαρύφαλλο κοπανισμένη
1 1/2 κούπα τσαγιού καρύδι τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ:
400γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
1 ροδέλα πορτοκάλι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.




Όση ώρα φτιάχνουμε την πίτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στην αντίσταση.
Χτυπάω ένα ένα τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα στο μείγμα και τα ανακατεύω σιγά σιγά με κουτάλι (δεν χρησιμοποιώ μίξερ μόνο όταν χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη).



Βάζω το μείγμα στο ταψί (βάζω λαδόκολλα γιατί δεν αλευρώνω) και ψήνω.
Η δόση δεν είναι πολύ μεγάλη,είναι για φόρμα 26cm.
Σιροπιάζω μόλις την βγάλω από τον φούρνο (σιρόπι κρύο-πίτα ζεστή).

Συνταγή από Αννα Καλέργη -Οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ