Συνταγή -Υλικά-Εκτέλεση
Λοιπόν, καθαρίζω τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις βάζω από το βράδυ σε νερό στις μελιτζάνες βάζω και αλάτι.
Τα τηγανίζω μια μέρα πριν και αφήνω τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από το λάδι για να μη βγάλουν λάδι την ώρα που μαγειρεύεται το φαΐ.
Τσιγαρίζω τον κιμά,ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,τρεις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες,τρεις κουταλιές πελτέ,αλάτι,πιπέρι,κανέλα,μοσχοκάρυδο,δυο φύλλα δάφνης και νερό και μαγειρεύω για 25 λεπτά.
Στη συνέχεια αφήνω με ανοιχτό καπάκι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Σε ένα ταψί βάζω μια στρώση πατάτες ρίχνω αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο,τυρί τριμμένο.
Από πάνω μία στρώση μελιτζάνες ρίχνω αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τυρί τριμμένο και ρίχνω το μισό κιμά.
Συνεχίζω πάλι μια στρώση πατάτες με τα μπαχαρικά μία στρώση μελιτζάνες με τα μπαχαρικά και τον υπόλοιπο κιμά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω 7 κουταλιές βούτυρο και 7 αλεύρι και ρίχνω στην κατσαρόλα που ζέστανα 2 λίτρα γάλα και ανακατεύω με φουέ.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο, τυρί τριμμένο και ένα αβγό και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δέσει.
Τη ρίχνω πάνω από τον κιμά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ.
Συνταγή από Αγγελικη Παυλη'-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ