Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ρεβανί νηστίσιμο !!!



Ρεβανί νηστίσιμο σιροπιαστό με καρύδα -Απλά τέλειο !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 2 μισή κούπες σιμιγδάλι χοντρό ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη,100 ml σπορέλαιο και ανακατεύουμε με το χέρι να υγρανθεί να γίνει ψιχουλιαστό.
Συνεχίζουμε ...ρίχνουμε 100 γραμμάρια καρύδα,1 μπεικιν,1 βανίλια,λίγη σόδα και τα ανακατεύουμε με μαρίζ.
Τέλος προσθέτουμε 370 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
 Δεν το ρίχνουμε αμέσως το χυμό λίγο λίγο ανακατεύουμε μέχρι να φέρουμε το μείγμα κανονικό.
Λαδώνουμε 2 ταψάκια η και ενα 28c ρίχνουμε αλεύρι μέσα τα τινάζουμε και τοποθετούμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε η τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει.





ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 κούπες ζάχαρη με 2 κούπες νερό το χυμό ενός πορτοκαλιού 3 λεπτά και σιροπιάζομαι γλυκό ζεστό χλιαρό σιρόπι.
Επάνω τοποθετούμε στο μείγμα πρωτού ψηθεί τα αμύγδαλα.

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!








ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ