Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι !!!




 Υλικά και Εκτέλεση
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι όχι γεμάτο λάδι έβαλα μισό μισό λίγα αμύγδαλα φιλέ μέσα.
Την ψίχα από 2 πορτοκάλια μέσα στο καβούρντισμα.

Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια νερό 1 μισή φλιτζάνι ζάχαρη δε το κάνω πολύ γλυκό το χυμό των πορτοκαλιών 1 ξυλάκι κανέλα 1 βανίλια 5 λεπτά βράσιμο.



Βράζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά.

Βάζουμε λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρντίζουμε  την ψίχα από τα 2 πορτοκάλια αλεσμένη,το φιλέ και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μόλις κρυώσει λίγο τον βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια και ..απολαμβάνουμε !!

Συνταγή από  Theodosia Halvatzh-Οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ