Υλικά και Εκτέλεση
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι όχι γεμάτο λάδι έβαλα μισό μισό λίγα αμύγδαλα φιλέ μέσα.
Την ψίχα από 2 πορτοκάλια μέσα στο καβούρντισμα.
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια νερό 1 μισή φλιτζάνι ζάχαρη δε το κάνω πολύ γλυκό το χυμό των πορτοκαλιών 1 ξυλάκι κανέλα 1 βανίλια 5 λεπτά βράσιμο.
Βράζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά.
Βάζουμε λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρντίζουμε την ψίχα από τα 2 πορτοκάλια αλεσμένη,το φιλέ και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μόλις κρυώσει λίγο τον βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια και ..απολαμβάνουμε !!
Συνταγή από Theodosia Halvatzh-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ