Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα !!!



Είπα κι εγώ να φτιάξω μερικά κουλουράκια.....ναι μας άρεσαν πολύ και τα έκανα ξανά.....🤩
🍪🍪🍪ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ🍪🍪🍪
(νηστίσιμα)

ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 φλυτζάνες τσαγιού (με πιατάκι)ελαιόλαδο
1 φλυτζάνα τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 κσ. κανέλα κοπανισμένη
1 κγ. γαρύφαλλο κοπανισμένο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κσ. μπεϊκιν πάουντερ
1/2 κγ. σόδα
2/3 της φλυτζάνας τσαγιού σουσάμι καβουρδισμένο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρδίζουμε σε τηγάνι το σουσάμι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ μαζί.
Σε λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα (προσοχή μέσα στη λεκάνη γιατί θα φουσκώσει),το κρασί,το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο (κοσκινισμένα),το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ και ζυμώνουμε απαλά. Όχι πολύ ζύμωμα θα σφίξουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και πλάθουμε οτι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αν τα δοκιμάσετε!!!!❣❣❣

Συνταγή από Αννα Καλλεργη-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ