Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μαγειρίτσα !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

ΥΛΙΚΑ

1 Συκωταριά
Μισό κιλό αντεράκια αν θέλετε!!Εγώ δεν θέλω-δεν βάζω 🙄
3 λίτρα ζωμό κρέας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
16 κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα
1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1/2 κούπα χυμό λεμονιού..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα αντεράκια και γυρίστε τα με την βοήθεια μια βέργας το μέσα έξω..!!
Πλένετε τα και πάλι καλά και βάλτε τα μέσα σε αρκετό ξύδι και αφήστε μερικά λεπτά!!!
Στραγγίστε αχνίστε και ψιλοκόψτε..!!!
Αχνίστε την συκωταριά ..κόψτε σε μικρά κομματάκια !!!
Βάλτε στην κατσαρόλα με το λάδι το βούτυρο τα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε καλά!!!
Προσθέστε τον άνηθο τον μαϊντανό το αλάτι κ το πιπέρι ...!!
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε 3 λίτρα νερό με μια κνορ να βράσει..εγώ βάζω κοτόπουλο μου αρέσει καλύτερα αν δεν έχετε ζωμό κρέατος..ρίξτε από αυτό στην κατσαρόλα αντί για νερό και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά..΄!!
Προσθέστε και το ρύζι !!
Ανά διαστήματα συμπληρώνετε λίγο λίγο ζωμό..δεν θέλουμε πολλά υγρά στην κατσαρόλα μας!!!
Βράστε για άλλα 20 λεπτά!!!
Χτυπήστε τα αυγά ρίξτε τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας .ρίξτε μέσα στο φαγητό ανακατέψτε και απολαύστε ελληνική μαγειρίτσα με τα όλα της..!!!

Συνταγή Από Gogo Samiou -Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ