Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Κρουασάν με γέμιση μαρμελάδα !!!



Νηστίσιμα αφράτα κρουασάν με γέμιση μαρμελάδα !!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 1 και μισό  ποτήρι χλιαρό νερό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Το σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι σπορέλαιο, λίγο αλάτι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος προσθέτουμε περίπου 1 κιλό αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.




Την μεταφέρουμε στον πάγκο την ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Κόβουμε κομμάτια και κάνουμε μπαλάκια τα οποία μπαλάκια τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια λαδώνοντας τα ανά 3 ανοίγουμε φύλλο το κόβουμε.
Βάζουμε μαρμελάδα στην άκρη δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε 30 λεπτά.





Τέλος τα αλείφουμε με γάλα καρύδας ανακατεμένο με λίγο κρόκο Κοζάνης  (σαφράν ) εάν δεν έχουμε τότε με ζαχαρόνερο.
Βάζουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ