Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Κουλουράκια αλμυρά !!!!



Πολύ νόστιμα εύκολα Αλμυρά τραγανά κουλουράκια που αν θέλετε τα φτιάχνετε και νηστίσιμα !!!

Υλικά 
500 γρ φαρίνα,
1 κγ μαχλέπι κοπανισμένο,
1 κγ κοφτό αλάτι,
1 φλ τσαγιού  καλαμποκέλαιο,
1 φλ τσαγιού  άσπρο κρασί,
3 κουτ γλυκού  ζάχαρη,
1 κουτ γλυκού  γλυκάνισο,
1 κρόκο αυγού για επάλειψη και μαυροσούσαμο ή σουσάμι για πάνω από το αυγό.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα έχω φτιάξει λόγω νηστείας και με πορτοκάλι χυμό αντί κρασί και άλειψα με λιωμένο βιτάμ, οπότε έγιναν νηστίσιμα.

Βάζω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε λεκανάκι και ανακατεύω για να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι και φτιάχνω τη ζύμη μου.
Αλείφω με το αυγό, ρίχνω μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 Όταν ψηθεί και το δεύτερο ταψί κλείνω τη φωτιά και βάζω πάλι το πρώτο ταψί στο φούρνο και αφήνω και τα δύο για λίγο μέσα.
Γίνονται τραγανά,


Συνταγή από Mary Karystos-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ