Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Τσουρέκια με γλάσο !!!!





Υλικά

2 κιλά αλεύρι γ,χ
200 γραμ μαγιά νωπή ή 8 κουτ,ξερή
1 κούπα χλιαρό νερό
3 και 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ σούπας μαχλέπι αλεσμένο
2 κουτ σούπας σπορέλαιο
1 κούπα αμύγδαλο φιλέτο
10 αβγά
1 κούπα γάλα καυτό
1 και 1/4 κούπα βούτυρο καλό
 4 βανίλιες
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους

 Γλάσο
Ελιωσα σε μπεν μαρι 600 γρ κουβερτουρα γαλακτοςγια την επικαλυψη,και 300 γραμμαρια λευκη σοκολατα κουβερτουρα για το σχεδιο



Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι ώστε να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό .
Αφήνουμε το προζύμι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα .
Βάζουμε σε μία λεκάνη τη ζάχαρη το αλάτι τα μυρωδικά και το σπορέλαιο .
Ρίχνουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε καλά .
Σπάμε μέσα στο μείγμα τα αβγά .
Προσθέτουμε το προζύμι και ανακατεύουμε καλά .
Ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια .
Υστερα ρίχνουμε το βούτυρο .
Διπλώνουμε την ζύμη πολλές φορές χωρίς να την ζυμώσουμε .
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και κουβέρτα και την αφήνουμε σε ζεστό και υγρό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου .
Η ζύμη είναι έτοιμη  οταν πιέζοντάς την με το δάχτυλο μένει με το αποτύπωμα .
Χωρίζουμε την ζύμη σε χοντρά κορδόνια και πλέκουμε κοτσίδες.
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε λαδωμένο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Αλείφουμε τις επιφάνειες με χτυπημένους κρόκους αραιωμένους με λίγο νερό .
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ .
Ψήνουμε τα τσουρέκια στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
 Αν βάλετε γλάσο μην πασπαλίσετε με φιλέ αμύγδαλο.
Οταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το γλάσο .
 
 * Για να κάνετε αφράτα τα τσουρέκια υπάρχουν δύο μυστικά.
Να  προσθέσετε το βούτυρο στο τέλος και να μην τα παραζυμώσετε.
Οση ποσότητα κι αν φτιάξετε μπορείτε να την φυλάξετε σε πλαστικές σακούλες ή σελοφάν κλεισμένες ερμητικά .

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou --Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ