Μαυροματάκια σαλάτα, φιλέτο μπακαλιάρου, και φρέσκα μπακαλιαράκια τηγανιτά... κ
1/2 κ. μαυρομάτικα φασόλια
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατα
1 ντομάτα ή ντοματίνια
2 μέτρια καρότα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
Dressing
1 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι το χυμό
1 κ.σ. ξύδι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Βράζουμε τα φασολάκια για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, και μόλις βράσουν ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο λίγο αλάτι και βράζουμε για 15-20 λεπτά στη χύτρα.
Τα σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μέσα.
Διαλύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι το ξύδι το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο κτυπώντας το.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας ανακατεύουμε και σερβίρουμε...✓
Συνταγή από Marina Hatzidaki
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ