Υλικά
1 πακέτο του κιλού αρακά κατεψυγμένο
3 φρέσκα κερεμμυδάκια κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 καρότο μεγάλο κομμένο μικρά κυβάκια 5 πατατούλες μέτριες κομμένες κυβάκια λίγο μεγάλα
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού κουρκουμά
εγώ βάζω κι ένα κύβο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
κι έβαλα μια και τα είχα 7 ντοματίνια κομμένα στην μέση -μπορείτε να κόψετε μία ντομάτα ώριμη
Εγώ πάντα τα κατεψυγμένα τα βάζω σε νερό που βράζει τα αφήνω να βράσουν 3 λεπτά χύνω το νερό και τα μαγειρεύω ..λένε φεύγουν τα συντηρητικά τους
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκα μαζί με τον αρακά και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύω για 10 λεπτά .
Αμέσως μετά πρόσθεσα το καρότο και τα ντοματίνια και συνέχισα το ανακάτεμα σοτάροντάς τα .
Αμέσως μετά πρόσθεσα τις πατατούλες το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά την ζάχαρη τον πελτέ τον κύβο και ανακάτεψα για λίγο .
Πρόσθεσα καυτό νερό μέχρι να τον σκεπάσει αρκετά -όπως βλέπετε στην κατσαρόλα το έφτασα εκεί που λέει 7 λίτρα έριξα και τον άνηθο και τα άφησα να μαγειρευτούν.
Σε περίπτωση που σωθεί το νερό και δεν έχουν βράσει ακόμα προσθέτουμε λίγο πάνα ζεστό νεράκι μόνο και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα του !! Πραγματικά πεντανόστιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ