ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
½ κιλό φράουλες
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σος φράουλας.
Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς ενώ παράλληλα πατάμε τις φράουλες με το εργαλείο του πουρέ για να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε τσέρκι για να φτιάξουμε τη βάση.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την άχνη και το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα να γίνει πηχτή κρέμα.
Τη στρώνουμε πάνω στη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Έπειτα απλώνουμε από πάνω τη σος φράουλας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα πριν αφαιρέσουμε το τσέρκι και σερβίρουμε.
Συνταγή από Eleni Petrakopoulou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ