ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ.ΠΑΣΤΕΣ.ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
250/γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
125 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη,
400 γραμμάρια.ζάχαρη,
1,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
100 γραμμάρια κουβερτούρα ,
35 γραμμάρια βούτυρο
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 28 cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 35 με 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% 2 φύλλα ζελατίνης(10 γραμμαρίων)150 γραμμάρια κουβερτούρα (70%) τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια,ξύσμα από ένα φρέσκο φυσικό λεμόνι.
Μαλακώνουμε τα φύλλα σε ένα ποτήρι τσαγιού με νερό.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Μόλις η κρέμα αρχίζει να φουσκώνει,την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα που την έχουμε σε μπολ βαθύ.
Ρίχνουμε την μαλακωμένες ζελατίνες στήβοντας τε στο χέρι στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και το ξύσμα.
Αφήνουμε την μους να κρυώσει λίγο και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΓΛΑΣΣΟ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες,
230 γραμμάρια κουβερτούρα,
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
Ζεσταίνουμε.την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και το λάδι ανακατεύουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε το παντεσπάνι σοκολάτας στην μέση.
Προσπαθούμε να κόψουμε κομμάτια τρίγωνα με προσοχή.
Οπότε παίρνουμε ένα κομμάτι τρίγωνο το τοποθετούμε στην πιατέλα,τοποθετούμε μους απάνω του άλλο τρίγωνο κομμάτι και τέλος ρίχνουμε γλάσσο απανω και γύρω ισιώνοντας το με μαχαίρι,η σπάτουλα!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ