Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Σταφιδόψωμα !!!



Από τα ποιο αφράτα υπέροχα Σταφιδόψωμα που θα έχετε φτιάξει !!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 νεροπότηρο μεγάλο χλιαρό νερό,
1 νεροπότηρο μεγάλο χλιαρό γάλα φρέσκο,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο,
1 κιλο αλεύρι+1 μισή ποτήρι,
10Ο γραμμάρια σταφίδες,
2 αυγά,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
50 ml σπορέλαιο






 Βάζουμε στο μπολ νερό,γάλα,μαγιά,1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με την ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε το κιλό αλεύρι ποτήρι ποτήρι στο μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες.



Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς,ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,λαδώνουμε ρίχνουμε της σταφίδες,ρολάρουμε,κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε  Ζαχαροπλαστική !!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ