Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Μπακλαβάς !!!



 Τραγανός υπέροχος Μπακλαβάς !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 πακέτα φύλλα κρούστας Βηρυτού,
300 γραμμάρια αιγοπρόβειο λιωμένο βούτυρο,
500 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένα,
600 ml νερό,
500 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
λίγο γαρίφαλο,
λίγο κανέλα,
μισό χυμό ενός φρέσκου λεμονιού.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Παίρνουμε ένα ταψί 40χ27 και το βουτυρώνουμε καλά.
Τοποθετούμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με βούτυρο,τοποθετούμε καρύδια που έχουμε ανακατέψει κανέλα,γαρίφαλο,συνεχίζουμε βάζουμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με βούτυρο ξανά καρύδια,συνεχίζουμε βάζουμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με βούτυρο ξανά καρύδια συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
Κόβουμε στα πλάγια εάν εξέχουν φύλλα,χαράζουμε τον μπακλαβά σε ότι κομμάτια θέλουμε ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο,κουνάμε το ταψί να πάει παντού και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνεχεία το ψήνουμε στους 150 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις πάνω κάτω μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 40 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε το νερό,την ζάχαρη το μέλι για 5 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό βράσιμο 1 λεπτό ακόμα.
Σιροπιάζομαι και καυτό μπακλαβά,κρύο σιρόπι!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ