Υλικά
500 γρ. αλεύρι περίπου για ολες τις χρήσεις
ελάχιστο μπέικιν (στη μύτη του κουταλιού – προαιρετικά, δεν χρειάζεται να φουσκώσει)
ένα ποτήρι γάλα (300ml περίπου)
4,5 κουταλιές γιαούρτι
κάτι λιγότερο από 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
3 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 γρ. Γραβιέρα
3 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
ελάχιστο πιπέρι
Για το τέλος
100 γρ. φέτα τριμμένη για την επιφάνεια
80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια για το ταψί και την επιφάνεια
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι,και την γραβιέρα τριμμένη , τα αυγά, το λάδι,το τριμμένο κολοκυθάκι, το μπέικιν, και πιπέρι, το γάλα, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ αραιός).
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (για να μην
κολλήσει η πίτα μας) και ρίχνουμε το χυλό. Σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη τη φέτα με το χέρι (τα 100 γρ.) και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και στο τέλος ανεβάζουμε το ταψί ψηλά στη σχάρα ψήνοντας για άλλα 5΄(στους 200° C) να «αρπάξει» η φέτα.
Συνταγή από Εύη Ρουσσοπούλου-Οι χρυσοχερες-ηδες !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ