Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Τυροπιτάκια- αλμυρά κρουασανάκια!!!




Υλικά για τη ζύμη:
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακ.μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1½ κ.γ αλάτι
2 αυγά
~1 κιλό αλεύρι (+-)

Γέμιση:
300 γρ.φετα
100 γρ.γραβιερα
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι κ ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να αντέχει το χέρι μας .
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη κ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη όπως αυτή από το τσουρέκι.
Σκεπάζουμε κ αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χωρίζουμε στη μέση κ έπειτα κάθε μισό σε 4 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε με το χέρι το ζυμάρι σε σχήμα Ο κ χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Γεμίζουμε , κλείνουμε τα τυροπιτάκια, βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και περνάμε από πάνω με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να γυαλίσουν!
Ψήνουμε 200 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά!!!!
Μόλις τα βγάλουμε,τα μεταφέρουμε σε μπολ και  σκεπάζουμε με πετσέτα!!!

*η γέμιση μπορεί να αλλάξει με ότι σας αρέσει !!!!
*η συνταγή βγάζει 64 κομμάτια!!!!

Συνταγή από  Φωτεινή Δαρδαμάνη-Οι Χρυσοχερες-ηδες!!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ