ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
10 μελιτζάνες ,
10 πατάτες,
1 κιλό κιμά ανάμικτο(μοσχάρι,χοιρινό)
2 ξερά κερμμύδια,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ,
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες,
αλάτι,
μαυροπίπερο,
ρίγανη
Πλένουμε και καθαρίζουμε.της πατάτες,της κόβουμε σε ροδέλες της τοποθετούμε στο στραγγιστήρι της αλατίζουμε και βάζουμε στο τηγάνι αραβοσιτέλαιο και της τηγανίζουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:
Τις πλένουμε,τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε πλάγια αφήνοντας λίγη επιφάνεια τους.
Της αλατίζουμε και της τηγανίζουμε ελαφρώς και της τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
ΚΙΜΑΣ:
Βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και το ανακατεύουμε 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το πελτέ,μαϊντανό,ρίγανη,πιπέρι,αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε της τριμμένες ντομάτες λίγο νερό και το αφήνουμε στο χαμηλό να δέσει.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
250 γραμμάρια Βιτάμ,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
αλάτι,πιπέρι,
3 κρόκους.αυγών,
1 κούπα τριμμένο κασέρι.
Βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει,ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα,τους κρόκους,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στο ταψί της πατάτες,βάζουμε πάνω τους μελιτζάνες,ρίχνουμε τον κιμά,πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι,βάζουμε πάνω του μελιτζάνες,και τέλος την μπεσαμέλ,λίγο λιωμένο βούτυρο πάνω στην μπεσαμελ,τριμμένο μπόλικο κασέρι,και πιπέρι.
Το τοποθετούμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ