Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ !!!




ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
3κουταλιες της σούπας νερό,
1κουταλια σ.χυμό λεμονιού,
1 κούπα ζάχαρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ .
6αυγά,
1κούπα ζάχαρη,
4βανίλιες,
1λίτρο φρέσκο γάλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ.
4αυγα,
1κουπα ζάχαρη,
1κουπα χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα,
1κ.γλ.κανέλα
1πρεζα γαρίφαλο,
3κ,σούπας κονιάκ,
3κ.γλ.μπέικιν  πάουντερ.
1κούπα φρυγανιά τριμμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
.Ετοιμάζουμε την καραμέλα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράστετα χωρίς να ανακατεύετε ώσπου να πάρει ένα καστανό χρώμα
Αδειάστε την καραμέλα σε μια φόρμα του κέικ 28εκ.περιστρέφοντας την ετσι ώστε να καλυφθούν από την καραμέλα τα τοιχώματα της φόρμας
.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΓΑΝΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ζεστάνετε το γάλα ,σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιας.
Ρίξτε το ζεστό γάλα μέσα στα αυγά με την ζάχαρη ,αν το μείγμα έχει κάνει αφρό περάστετο από λεπτή στα
Αδειάστε το μείγμα πάνω στην καραμέλα.
Βάλτε την φόρμα σε ένα ταψί με ζεστό νερό
ώστε να καλύπτει ως την μέση του ύψους της φόρμας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά να  ανακατευτεί απαλά με ξύλινη κουτάλα.
Ρίξτε με προσοχή πάνω στην μοσιψημένη κρέμα λίγο λίγο το μείγμα της καρυδόπιτας
.Βάλτε πάλι το γλυκο στον φούρνο και ψήστε για άλλα 40 λεπτά ακόμη.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτετο στο ψυγείο για 6 ώρες
Για να το σερβίρετε ,βουτήξτε την φόρμα μέσα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα Αναποδογυρίστε το γλυκό σε μεγάλη πιατέλα.
Το σιρόπι της καραμέλας θα σιροπιάσει την καρυδόπιτα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Eirini Syrianou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ