ΥΛΙΚΑ:
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
200 γρ . καλαμπόκι
5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές ροδέλες (πίκλες), 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2-3 αντζούγιες ψιλοκομμένες, 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη, ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 1 καρότο τριμμένο
Η Διαδικασία πολύ εύκολη και απλή.
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε
2 κ. σ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 3 κ. σ. μαγιονέζα.
Προσθέτουμε μισό κ. γ μουστάρδα ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά της σαλάτας.
Εάν δεν έχουμε μουστάρδα ντιζόν βάζουμε 1 κ. γ. απαλή μουστάρδα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ελαφρά.
Η τονοσαλάτα μας είναι έτοιμη.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες να αναμειχθούν οι γεύσεις
Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και για έναν μπουφέ.
Σε αυτή την περίπτωση:
Αδειάζουμε όλη την τονοσαλάτα σε μια φόρμα και στο πάνω μέρος βάζουμε κομμένο σγουρό μαρούλι.
Την βάζουμε στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Λίγο πριν σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την διακοσμούμε.
Καλή επιτυχία.
Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!