Πολύ νόστιμη χορταστική πατατοσαλάτα με μιξ αποξηραμένων φρούτων καρύδια και υπέροχη σάλτσα .Δοκιμάστε την--άααλλο πράγμα !!
Υλικά
πατάτες -ποσότητα ανάλογα τις μερίδες που χρειάζεστε -εγώ έβρασα 7 μεγάλες για 4 μερίδες.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κρίκους λεπτούς
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα μιξ αποξηραμένων φρούτων
αλάτι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο.
Σάλτσα
1 μικρή μαγιονέζα 250 ml
3 κουταλιές κέτσαπ
χυμό από 3 ζουμερά λεμόνια
Τι κάνουμε
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά με νερό να τις σκεπάζει.
Βράζουμε περίπου μία ώρα θέλουμε να κρατάνε λίγο μην λιώσουν -δυστυχώς εγώ βρήκα φρέσκες πατάτες και λίγο μου λιώσανε αλλά παρ όλα αυτά έγινε ωραία και νόστιμη πολύ.Τρυπάμε με ένα πιρούνι κι αν αυτό γίνετε εύκολα είναι έτοιμες , τότε τις στραγγίζουμε..
Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ ανοίγοντάς τες σε κομμάτια με το πιρούνι όχι με μαχαίρι γίνονται πιο νόστιμες.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τα ξερά κρεμμύδια,τον άνηθο ,τα καρύδια,τα καρύδια,το μιξ ξηρών φρούτων ,το ελαιόλαδο.το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Σε μπολ αδειάζουμε όλη την μαγιονέζα προσθέτοντας την κέτσαπ και τον χυμό λεμονιών .
Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει το μείγμα μας λείο.
Τ ο ρίχνουμε επάνω στην πατατοσαλάτα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε .Καλή όρεξη πραγματικά πεντανόστιμη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διατηρείτε σε σκεπασμένο μπολ στο ψυγείο για 2 με 3 ημέρες -όσο μένει νοστιμίζει !!!