Πιο τέλεια δεν γινόταν !!! Πιο αφράτα δεν γινόταν !!! Να εξαφανιστούν γρήγορα γινόταν !!! Σούπερ Κασερόψωμα !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα,
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό,
μισό ποτήρι νερού χλιαρό σπορέλαιο,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 ποτήρι του νερού τριμμένο κασέρι.
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,την μαγιά,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε 4 ποτήρια του νερού αλεύρι και το αλάτι,το κασέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε αλεύρι με το ποτήρι και ζυμώνουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν η ζύμη είναι αφράτη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον αλευρωμένο πάγκο και εάν χρειαστεί αλεύρι παίρνουμε λίγο λίγο από τα πλάγια.
Την κόβουμε σε 3 κομμάτια ,τα κάνουμε μπάλες,της τοποθετούμε στην λαδόκολλα της πατάμε με το χέρι και της σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Συνεχίζουμε λαδώνουμε τα χέρια και της πατάμε να ανοίξουν σε φύλλο.
Της σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος με το μαχαίρι της χαράζουμε,αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμεν εαν θέλουμε ρίγανη και τα.ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα πάνω κάτω για 20 με 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou - Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ