Συνταγή ΚΑΙ Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 βαζάκι 400 ml περίπου γλυκό κεράσι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική με 35% λιπαρά
200 γραμμάρια μερέντα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη για επικάλυψη
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
1 φλυτζανάκι του καφέ σιρόπι από το κεράσι με ένα φλιτζάνι νερό ζεστό το ανακατεύω και προσθέτω και λίγο κονιάκ εκεί βουτάω τα μπισκότα τα έβαλα σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκατοστά .
Χτύπησα τα 250 της κρέμας γάλακτος με τα 200 της μερέντας.
Αυτή είναι η πρώτη στρώση
Για την κερασόκρεμα 1 φλιτζάνι σιρόπι από τα κεράσια με ένα φλιτζάνι νερό τα έβαλα να βράσουν με τα 2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ τα άφησα να κρυώσουν και μετά τα πρόσθεσα για δεύτερη στρώση τα υπόλοιπα 250 της φυτικής κρέμας γάλακτος στα χτυπήσαμε τα 2 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη .
Αυτή είναι η τρίτη στρώση και για την επικάλυψη ζέστανα τα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και έριξα μέσα την κουβερτούρα να λιώσει.
Τετάρτη στρώση από πάνω γαρνίρω με σαντιγί και κερασιά!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κωνσταντινιά ΠΚ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ