Από τα ωραιότερα,αφράτα,υπέροχα νόστιμα Κασεροκούλουρα που θα έχετε φτιάξει !!!
ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
200 ml χλιαρό γάλα,
100 ml χλιαρό νερό,
100 ml χλιαρό σπορέλαιο,
λίγο αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
550 γραμμάρια αλεύρι,
100 γραμμάρια βούτυρο,
150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ασπράδι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 ασπράδι αυγού με το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το,νερό,το γάλα,το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη,και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε ελαφράς.
Την κόβουμε σε 10 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες.
Βάζουμε πάνω τους στην μέση ένα κομματάκι βούτυρο και το ανοίγουμε με το χέρι,τοποθετούμε κασέρι το κλείνουμε και το ρολάρουμε και το γυρνάμε.σαν σαλιγκάρι.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε στο καθένα κασέρι και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Φωτό -Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ