ΥΛΙΚΆ
1\2 κιλού αλεύρι
1 κουτ γλυκού κοφτή αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
μισό κοφτό κουτ γλυκού ζάχαρη ,η μέλι
λάδι για τηγάνι [καλαμποκέλαιο]
μέλι-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ρίχνουμε ζάχαρη,αλάτι ,και σε ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε την μαγιά την ρίχνουμε κι αυτή στο αλεύρι κι ανακατεύουμε ,[να έχετε κοντά σας χλιαρό νερό] κ να προσθέσετε ώσπου να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ παχύς ούτε πολύ αραιός .
Τον σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και τον αφήνουμε να φουσκώσει σχεδόν μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Βάζουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι μπόλικο λαδάκι και πιάνουμε με το χέρι το χυλό σφίγγουμε σαν γροθιά κι αυτό που θα βγει από πάνω το παίρνουμε με ένα κουτάλι κ το ρίχνουμε μέσα στο λάδι που έχει πλέον κάψει.
Το κάνουμε γρήγορα γρήγορα και με μια τρυπητή κουτάλα γυρνάμε κ τους βγάζουμε ,κατ αυτόν τον τρόπο γίνονται μπαλίτσες.
Εγώ έχω ένα μηχάνημα όπως βλέπετε αλλά δεν το χρησιμοποίησα τελικά τους έφτιαξα με τον τρόπο που σας είπα με το κουταλιά και που κ που να το βουτάτε σε νερό [να έχετε ένα γεμάτο ποτήρι κοντά σας ] για να μην κολληθούν .
Τηγανίζονται αμέσως ,μετά αφού τους βάλετε σε πιατέλα πασπαλίζετε με κανέλα κ μέλι ,το οποίο μέλι θα το αραιώσετε με λίγο ζεστό νερό .Καλή επιτυχία!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ