Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ελβετικός κορμός !!!


Ελβετικός κορμός .Πραγματικά αξίζει η δοκιμή!!!

Υλικά & εκτέλεση

4 αυγά χωρίζουμε στο μίξερ τα ασπράδια και σε ένα μπολ με την σειρά τα παρακάτω υλικά κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό ανακατεύουμε
4 κρόκους
25 γρ. Ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. Λάδι ελαφρύ
55 γρ. Γάλα
1 βανίλια
50 γρ. Κοσκινισμένο αλεύρι φαρίναπ

Για το μοβ χρώμα κόκκινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μπολάκι μεσαίο
Για τον σοκολατένιο 2 κουταλιές κακάο και 30 γρ. νερό περίπου
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα με 45γρ. Ζάχαρη την όποια προσθέτουμε πολύ σιγά.
Βάζουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στο αρχικό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς!!!
Ρίχνουμε κακάο πάλι με απαλές κινήσεις.
Ενσωματώσουμε τα 2 μείγματα ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε 1/3 του μείγματος στο κακάο.
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα το άσπρο μείγμα και με ένα κορνε το χρωματιστό.
Με τον πάτο ενός μεγάλου μαχαιριού πηγαίνουμε απ την μια πλευρά στην άλλη χωρίς να σηκώσουμε το μαχαίρι οριζόντιος και καθέτως σιγά σιγά .
Χτυπάμε το ταψί να φύγουν οι φουσκάλες που δημιουργούνται μέσα.
Ψήνουμε στους 155 αέρα για 25-27 λεπτά.
Οταν παγώσει γυρίζουμε το παντεσπάνι ανάποδα σε άλλη λαδόκολλα προσθέτουμε μερέντα η μαρμελάδα και ρολαρουμε.
Βάζουμε κατάψυξη για 45 λεπτά. Κόβουμε!!!
Διατηρείτε στο ψυγείο.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ