Μία πίτα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!!!
ΥΛΙΚΑ
1πακετο σφολιάτα ζύμη
2 φλυτζάνια κοτόπουλο βρασμένο ,η ψημένο .αν έχει περισσέψει από άλλο φαγητό ψιλοκομμένο
4-5 καρότα τριμμένα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
3 κρεμμύδια ξερά
μαϊντανό
άνηθο
2 αυγά
μισή κούπα λάδι
αλάτι πιπέρι
μισό κουτ,γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γρ ρεγκάτο ,η ότι τυρί έχετε στο ψυγείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Τρίβουμε τα καρότα.κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια φρέσκα ,ξερά,ψιλοκόβουμε μαϊντανό άνηθο.βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι .
Μετά προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια [μην αρπάξουν].
Προσθέτουμε τα πράσα,το καρότο βάζουμε και αλάτι πιπέρι και τα γυρίζουμε με την κουτάλα την ξύλινη μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο αλατοπίπερο,το κοτόπουλο ψιλοκομμένο κ ανακατεύουμε .
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε 2 αυγά και τα προσθέτουμε καθώς κ το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύουμε και ετοιμάζουμε το ταψί .
Το λαδώνουμε και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα στρώνουμε ωραία ωραία την γέμιση.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και αφού την κλείσουμε γύρω γύρω καλά ,την χαράσσουμε μπακλαβωτά και βάζουμε μισή κούπα κ λιγότερο λάδι και ένα κρόκο αυγού το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάνω από την πίτα να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς!!
Πολύ νόστιμη !! ! Καλή επιτυχία!!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν θέλετε να την φτιάξετε με ωραίο λεπτό τραγανό σπιτικό φύλλο πατήστε ΕΔΩ -- http://mageirikikaisintages.blogspot.com/2011/02/blog-post_2464.html