Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Γιαούρτογλου κεμπάπ !!!





ΖΟΥΜΕΡΟ, ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΕ ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ, ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΨΑΔΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.


ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ
Υλικά :
Για τα κεμπάπ :
ένα κιλό κιμά ανάμικτο,
τέσσερις φέτες ψωμί του τοστ,
μουλιασμένες και στημένες,
ένα αυγό,
ένα κρεμμύδι τριμμένο,
δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες,
μαϊντανός ψιλοκομμένος,
μπαχάρι σκόνη,
μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
μισό κουταλάκι γαρίφαλο,
μισό κουταλάκι κύμινο,
ένα κουταλάκι κανέλα,
αλάτι, πιπέρι, λάδι.

Για την σάλτσα :
λάδι,
χυμός ντομάτας,
ένα κουτί κονκασέ,
πάπρικα καυτερή,
μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη,
λίγη κανέλα τριμμένη,
λίγο κύμινο



Πίτες για σουβλάκια κομμένες σε τριγωνάκια

Μισό κιλό γιαούρτι στο οποίο έχουμε βάλει μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη και λίγο αλάτι

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα κεμπάπ
Πλάθουμε κεμπάπ και τα ψήνουμε στο γκριλ


Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για τρία λεπτά και προσθέτουμε τα κεμπάπ να πάρουν μια βράση



Ψήνουμε τις πίτες για δέκα λεπτά
Πάνω στις πίτες βάζουμε τα κεμπάπ μαζί με την σάλτσα και τα σκεπάζουμε με το γιαούρτι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Reggina Filippou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ