Υπέροχο απίθανο αρωματικό σιροπιασμένο κέικ εύκολο γρήγορο τέλειο !!!
Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι έβαλα φαρίν απ
1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο μαλακό
1 φλυτζάνι τσαγιού ινδική καρύδα -ινδοκάρυδο-
1 κεσεδάκι 200 γραμμαρίων γιαούρτι το πράσινο όχι πλήρες
2 φλυτζανάκια του καφέ γάλα
4 αυγά χωρισμένα από τα ασπράδια
20 γραμ μπέικιν πάουντερ
2 μασουράκια βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
Σιρόπι
2 και 1/2 ποτήρι νερό
1 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη 'φλούδα από λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
1 φλυτζάνι καρύδα.
Σαν αρχή χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα ασπράδια αυγών να γίνει πολύ σφιχτή ,τόσο σφιχτή που αν την αναποδογυρίσουμε μέσα στο κάδο δεν θα πέσει κάτω -τότε είναι έτοιμη -την αδειάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σκουπίζουμε μάλλον ξεπλένουμε το μίξερ και το σκουπίζουμε καλά και συνεχίζουμε .
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν καλά να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών χτυπώντας συνέχεια.
Προσθέτουμε το γιαούρτι το γάλα το ξύσμα τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε διαδοχικά την μαρέγκα αυγών το αλεύρι και το σιμιγδάλι .
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ενα ταψί 33 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα .
Το ισιώνουμε κουνώντας πέρα δώθε το ταψί και το ψήνουμε σε προθερμμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα περίπου για 40 λεπτά ώσπου να το δούμε να πάρει χρώμα να φουσκώσει και να ξεκολλήσει γύρω γύρω από το ταψί.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι καυτό και με καυτό το σιρόπι με την βοήθεια μιας κουτάλας σιγά σιγά μην μας χαλάσει ρίχνουμε από πάνω όλο αφού το έχουμε χαράξει πρώτα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα όλη την επιφάνεια .
Κάθε φορά που θα το κόβουμε πριν το σιροπιάσουμε βουτάμε το μαχαίρι σε νερό για να μην το χαλάσουμε στην επιφάνειά του .
Για το σιρόπι
Ολα τα υλικά μαζί και βράσιμο για 6 λεπτά .
Το γλυκό τρώγεται και παγωμένο αλλά και με συνοδεία παγωτού αν θέλουμε !!!