Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τούρτα Καρύδας !!!!



ΥΠΕΡΟΧΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 βανίλια

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα αλευριά βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ προσέχουμε μην βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε το μείγμα σε.ταψάκι,η τσέρκι 28 με 30cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτέ αναλογία τον φούρνο.
Όταν κρυώσει το κόψουμε σε 3 λεπτούς πάτους.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γραμμάρια βούτυρο,
2 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια καρύδα.

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα,
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια,κρόκους,βούτυρο.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε την καρύδα.

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 ποτήρι νερού Νέγρο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη ΚΑΙ βράσιμο 3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΑΝΤΙΓΥ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 μορφατ μεταλλικό κουτί,
2 κούπες άχνη ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα,
100 γραμμάρια καρύδα.

Χτυπάμε 3 λεπτά.μορφατ,άχνη,γάλα ρίχνουμε την καρύδα και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά.

 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο σιροπιάζομαι με κουτάλι,βάζουμε κρέμα,ξανά πάτο σιρόπιασμα,ξανά πάτο σιρόπιασμα και τελειώνουμε με την σαντιγί!

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ.
200 γραμμάρια καρύδα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ