Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια (vanilj bullar )




Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια (vanilj bullar )

Για 18 κομμάτια θα χρειαστούμε

Ζύμη
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι
130 γρ ζάχαρη
50γρ μαγιά
250 γρ γάλα
1 αυγό

Κρέμα βανίλιας

3 κρόκους
65 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
200 γρ γάλα
15 γρ βούτυρο ανάλατο

Επικάλυψη
Λιωμένο βούτυρο ,ζάχαρη.






1)Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το γάλα και το αυγό
Τα χτυπάμε για 15 λεπτά

2) αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

3) πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε σε 18 κομμάτια 3 εκ περίπου

4)πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια αφήνουμε να Φουσκώσουν 45-60 λεπτά

Ετοιμάζουμε την κρέμα πριν να αρχίσουμε την ζύμη για να είναι στο ψυγείο




Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε του κρόκους με τη ζάχαρη, κορν φλάουρ

Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε,και ξανά Ρίχνουμε στη κατσαρόλιτσα να πίκτωση ανακατεύοντας βάζουμε σε μπολ με το βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο

Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα κ γεμίζουμε

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αντίστασης
10-12 λεπτά μόλις ροδίσουν λίγο βγάζουμε

Αφήνουμε να κρυώσουν αλείφουμε με βούτυρο και βουτάμε στη ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou --OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ