Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Φάβα Σαντορινιά !!!


Η πιο αφράτη βελούδινη φάβα που φάγατε ποτέ !!! Το μυστικό της επιτυχίας το συνεχές ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα !!!

Υλικά μερίδες 5
2 φλυτζάνια τσαγιού φάβα
3 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
αλάτι πιπέρι
λίγο κουρκουμά προαιρετικά -το έχω συνηθίσει και τον βάζω σε όλα τα φαγητά μου κάνει πολύ καλό!

Σερβίρισμα
Μαιντανό
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
ελίτσες



Πλένουμε την φάβα την βαζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε δύο δάχτυλα πάνω από την φάβα ζεστό νερό.
Αρχίζει και αφρίζει και την ξαφρίζουμε .
Αμέσως μετά βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα το αλάτι το πιπέρι και τον κουρκουμά και χαμηλώνουμε την φωτιά .
Βράζει και ανακατεύουμε πολύ συχνά-επίσης αν σωθεί το νερό προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας πάντα ζεστό .



Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας οπως είπαμε συχνά μέχρι να δούμε οτι αρχίζει να πιτσιλάει ..τότε είναι έτοιμη ,φανταστική !!!

Σερβίρουμε  κάνοντας μία λακουβίτσα στην μέση κι εκεί ρίχνουμε λαδάκι --εξ ου και το ...κάποιο λάκο έχει η φάβα -εγώ εδώ στις φωτογραφίες δεν το έκανα έτσι ξεχάστηκα γι αυτό δείχνει πολύ το λάδι ενώ έβαλα 2 κουταλιές της σούπας επάνω κι έτρεξε γύρω γύρω και δείχνει πολύ ενώ δεν είναι - ψιλοκόβουμε μαιντανό και κρεμμυδάκι βάζουμε και λεμονάκι και ελίτσες Σαρδελίτσες σαλάτα καρβελάκι ψωμί -εγώ με παξιμαδάκια-και απολαμβάνουμε !!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ