ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζανάκια πολύ μικρά
1κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
Γαρίφαλο για το κάρφωμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας Ασβέστη
2 κανέλα σε ξυλάκι
Σταγόνες από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα μελιτζανάκια από τα κοτσανάκια τους !.
Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και διαλύστε μέσα τον ασβέστη βάλτε και αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ μέσα.
Την επόμενη μέρα τα βγάζετε και τα πλένετε με άφθονο νερό βράζετε τα μελιτζανάκια 2 φορές και πετάτε το νερό τους από 3 λεπτά την κάθε φορά από την ώρα του κοχλασμού.
Δεν τα χαράζουμε.
Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε επάνω σε πετσετούλα ώσπου να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους.
Μπήγομαι την μύτη τους από το μελιτζανάκι ενα γαριφαλάκι και ένα αμυγδαλάκι στην μέσα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά!! ρίχνουμε το νερό την κανέλα και την ζάχαρη.
Βράζουμε για ένα τέταρτο σκέτο το σιρόπι και μετά βάζουμε ένα ένα μέσα τα μελιτζανάκια μας.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας .
Τέλος ρίχνουμε έξτρα ασπρισμένα αμυγδάλακια μέσα και τις σταγόνες από μισό λεμόνι μαζί με την λεμονόκουπα.
Αποστειρώνουμε τα βάζα μας και το φυλάσσουμε μέσα!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ