Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Κεφτεδάκια με πιπεριές κ ντομάτα !!!



Κεφτεδάκια με πιπεριές και ντομάτα ..Άκρως καλοκαιρινό και αγαπημένο φαγητό!

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2 κιλό κιμά

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού ούζο

1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 χοντρή φέτα ψωμί (προτιμώ μαύρο γιατί γίνονται πιο αφράτα τα κεφτεδάκια) μουσκεμένο και στυμμένο

Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη κατά βούληση

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Δυόσμο ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή μισό αν είναι μεγάλο

Μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Πιπεριές κέρατο

1 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή συσκευασμένη «ντομάτα στο ρεντέ»)

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (αν είναι συσκευασμένη η ντομάτα δεν βάζω πελτέ)

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι – πιπέρι

1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο

γλυκοκαυτερές πιπερίτσες αποξηραμένες ή λίγο μπούκοβο

Λίγο νεράκι

Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζω τις πιπεριές και παράλληλα σε άλλο αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι ψήνω τα κεφτεδάκια.

Στο ίδιο τηγάνι που τηγάνισα τις πιπεριές ρίχνω τα υλικά της σάλτσας και αφήνω να πάρει βράση. Τότε ρίχνω μέσα στη σάλτσα τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια και μόλις βράσει και πήξει είναι έτοιμο.

Τρώγεται χλιαρό αλλά και κρύο από το ψυγείο είναι τέλειο!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Daphne Toutiou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ