Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ροξάκια !!!



ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΑΦΡΑΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο,
3,5 ποτήρια νερού αλεύρι,
1 κουταλιά της σούπας κακάο,
μισό ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα,
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα,λίγο γαρίφαλο.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό και τις μαγιές και τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,τα καρύδια,την κανέλα,το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ζυμώνουμε.
Βγάζουμε την μισή ποσότητα σε άλλο μπολ και ρίχνουμε το κακάο και το ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε και στα δυο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Της σκεπάζουμε για 30 λεπτά.


Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την λευκή ζύμη και την ανοίγουμε.
Κάνουμε και την ζύμη κακάο ένα κορδόνι.
Το τοποθετούμε στην λευκή ζύμη στην άκρη της και το ρολάρουμε.
Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα.ψήνουμε.στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό με 4 ποτήρια νερού  ζάχαρη για 4 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε μισό λεμόνι το χυμό του και 1 βανίλια.
Σιροπιάζομαι καυτά.γλυκά,κρύο σιρόπι!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ