Ποντιακά πισία...ή περεσκία όπως τα λένε οι Πόντιο ! Δεν έτυχαν ...Πέτυχαν !!!
Υλικά
Για την ζύμη
750 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση τυριού
500 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι (προαιρετικά)
Για την γέμιση πατάτας
4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 45λεπτά
Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο,βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Θεογνωστου Φροσω ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ