Τυροπιτάκια κουρού νόστιμα κι αγαπημένα για όλες τις ώρες 😋😋
Ζυμάρι
1 κόκκινη φαρίνα
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι βούτυρο και ελαιόλαδο μισό- μισό
Το ασπράδι ενός αυγού
Μία πρέζα αλάτι
Δουλεύουμε Το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί με το γιαούρτι να ενσωματωθούν ..
Κατόπιν προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο και το αλεύρι...
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί...✓
Γέμιση
250 γραμμάρια φέτα
1 κούπα τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας εγώ έβαλα κεφαλοτύρι
2-3 κουταλιές τυρί κρέμα
1 αυγό
Λίγο πιπέρι και λίγο δυόσμο ξερό
Εκτέλεση
Κόβουμε ένα κομμάτι ζυμάρι όσο ένα καρύδι.. το ανοίγουμε στην παλάμη μας ομοιόμορφα βάζουμε περίπου ένα κουταλάκι Όχι καλά γεμάτο γέμιση και κλείνουμε πάλι με τα χέρια...
Αν θέλουμε τα πιρουνίζουμε...
Χτυπάμε τον κρόκο που έχει μείνει από το ασπράδι με μία κουταλιά γάλα, αυγώνουμε και ψήνουμε στους 180 για 20 με 25 λεπτά..✓
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ