Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Γλυκό κυδώνι !!!


Το αγαπημένο εποχιακό γλυκό του κουταλιού!

Εκτός απ' το απλό κέρασμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σ άπειρα γλυκά, κέικ,τούρτες, εδέσματα,σαν γαρνίρισμα,και φυσικά με γιαούρτι ! Φθινόπωρο χωρίς γλυκό κυδώνι..
δε γίνετε!
Απ τα πιο αρωματικά κι αγαπημένα!
Δε θα μπορούσε να λείψει και φέτος!

Συνταγή
2 κιλά κυδώνι κομμένο
2.200 κιλά ζάχαρη
2 κ.σ γλυκόζη
2 βανίλιες
Χυμό μισό λεμόνι.
Αμύγδαλα ασπρισμένα η και ψημένα ελαφρώς.

Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ ζάχαρη και κυδώνι και σκεπάζουμε σχεδόν με νερό όσο χρειαστεί 2 με 3 ποτήρια.
Ξαφρίζουμε στην αρχή κι αφήνουμε να δέσει.
Προς το τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε σκεπασμένο το γλυκό αν θέλουμε κόκκινο χρώμα και την επόμενη ξαναδένομαι λίγο ακόμη. 5 με 10 λεπτά!
Η λίγη παραπάνω ζάχαρη,πάντα χρειάζεται στα γλυκά του κουταλιού!
Να υπάρχει παραπάνω σιρόπι να σκεπάζετε το γλυκό!


Βανα Ντελη.Ρεβ.‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!