Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Καλαμαράκια !!!




Τα καλαμαράκια όταν τα τηγανίζουμε δεν τα στριμώχνουμε ..κάθε φορά βάζουμε μία χούφτα για να μας βγούν ωραία !!!

    1 κιλό μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα
    2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 γεμάτο κουταλάκι τριμμένη ρίγανη -προαιρετικά-
    λάδι για το τηγάνισμα
    λεμόνια για το σερβίρισμα
    αλάτι, πιπέρι
    Ξεπλένεται καλά και στραγγίζετε τα καλαμάρια.
   Αναμιγνύετε σε ένα πιάτο το αλεύρι με τη ρίγανη. Προαιρετικά η ρίγανη -


   Ρίχνετε μπόλικο λάδι (να έχει βάθος 3 δάχτυλα) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνετε     καλά.
Παίρνετε λίγα-λίγα τα καλαμαράκια, μια χούφτα κάθε φορά, τα αλευρώνετε και τα βάζετε στο τηγάνι.


Τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ανοιχτό, χρυσό χρώμα, για 1 περίπου λεπτό και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
 Τα σερβίρετε με λεμόνι με συνοδευτικά --κολοκυθάκια βλίτα τηγανητές πατάτες.


Συνταγή φωτό Marina Xatzidaki  Οι Χρυσοχέρες-ηδες