Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Κασιόπιτα !!!



Απ τη κουζίνα της μανούλας μου!!!
Κασιόπιτα ή 'προζ'μοπτα'οπως τη λέει...
(παλιά δεν είχαν μπέικιν και για να φουσκώσει έβαζαν προζύμι όπως στο ψωμί)



ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισό κιλό γάλα σε ένα μπολ+3 αυγά και τα χτυπάμε λίγο.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι λίγο αλάτι και 1 γιαουρτάκι.
Ρίχνουμε αλεύρι και 1 μπέικιν να γίνει πηχτός χυλός και το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω τρίβουμε αρκετή φετούλα και λαδάκι...
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς... στον αέρα να ροδίσει.

Συνταγή κ φωτό από Ρουλα Λυρου -Οι Χρυσοχέρες-ηδες