Κέικ καρότου. Νηστίσιμο, πεντανόστιμο και οικονομικό!
Υλικά
3 φλυτζάνια τσαγιού φαρίνα
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 του φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι τσαγιού τσαγιού καρύδια
2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο καρότο
1 πορτοκάλι τον χυμό του
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη καλά στο μίξερ, προσθέτουμε το καρότο στο χονδρό του τρίφτη τα καρυδιά σχεδόν λιωμένα στο μουλτι την κανέλα, το γαρύφαλλο το χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν την σόδα το αλεύρι στο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε λαδωμένη φόρμα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. (έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 5 λεπτά νωρίτερα)
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με 2 κουταλιές σούπας νερό κ ρίχνετε από πάνω!!
Συνταγή εκτέλεση φωτό από Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
