Από τα ποιο τέλεια νηστίσιμα κρουασάν που έχω φτιάξει!!Αφράτα,γευστικά απλά υπέροχα !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
1 και μισό ποτήρι χλιαρό νερό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,μισό ποτήρι σπορέλαιο,
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
5 ποτήρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό,την μαγιά,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι!
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε!
Θέλουμε αφράτη ζύμη!
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και κόβουμε σε 6 κομμάτια!
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε 6 μπάλες!
Αυτές τις μπάλες τις ανοίγουμε μικρά φυλαράκια λαδώνοντας τα 4!
Ανά 3 φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε φύλλο!
Οπότε κάνουμε 2 φύλλα από τις.6 μπάλες!
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε κομμάτια βάζουμε μαρμελάδα στην άκρη και τα ρολάρουμε να.δώσουμε το σχήμα!
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί τα σκεπάζουμε μισή ώρα!
Μετά τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!







