Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Γαλατόπιτα !!!

Γαλατόπιτα νόστιμη εξαιρετική χωρίς φύλλο !!!

ΥΛΙΚΑ:
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο,
2 κούπες ζάχαρη,
1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
2 βανίλιες,
200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
1 λεμόνι(το ξύσμα του και το χυμό του),
1 πορτοκαλί(το ξύσμα και το χυμό του),
4 αυγά ιδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς!
Βάζουμε στην κατσαρόλα,το γάλα, βανίλιες ζάχαρη! Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε βροχυδώντας το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να πήξει!

Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο! Στην συνέχεια το λεμόνι και το πορτοκαλί (χυμούς,ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά!

Παίρνουμε ένα ταψάκι 30 νούμερο μέγεθος το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μπόλικο σιμιγδάλι, κανέλα και βάζουμε πάνω την κρέμα!
Πασπαλίζουμε από πάνω μπόλικη ζάχαρη, κανέλα και το ψήνουμε για 1 ώρα!

Όταν κρυώσουν διακοσμούμε με με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Διαφήμιση

Η Συνταγή  κ η φωτό από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.