Πρωί πρωί με την αυγούλα ξαμολύθηκα να μαζέψω από τους αγρούς μάραθα!!! Τα λατρεύω!!!
Πάμε για την συνταγή του φύλλου
6 φλυτζάνες αλεύρι γοχ,ενάμιση κγ αλάτι,2 φλυτζανες νερό χλιαρό,4 κσ λάδι,3 κσ ξίδι ,λίγες σταγόνες από μισό λεμόνι
Ενσωματώνω τα υλικά και ζυμώνω κάνοντας και μερικά τραβήγματα και διπλώματα σαν το τσουρέκι
Κάνω ένα μακρόστενο μπαστουνάκι το ζυμάρι μου και σκεπάζω να ξεκουραστεί
Εν τω μεταξύ ζεματάει το σπανάκι και τα στραγγίζω.
.Σοτάρω ένα μάτσο κρεμμυδάκια χλωρά σε μέτρια φωτιά κατόπιν ρίχνω τα στραγγισμένα σπανάκια μου άνηθο και μάραθα ψιλοκομμένα και τα φέρνω δυο βόλτες
Σβήνω και ρίχνω 4 αυγά χτυπημένα ελαφρώς και περίπου 400 γρμ φέτα ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Κόβω το ζυμάρι μου σε 5 κομμάτια στο μέγεθος πορτοκαλιού τα κάνω μπαλίτσες και ανοίγω σε 5 φύλλα με την βοήθεια νισεστε..
Βάζω σε λαδωμένο Νο 34 ταψί δυο φύλλα λαδωμένο κάτω την μισή γέμιση ένα φύλλο ενδιάμεσα γυρίζω τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα , την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα δυο λαδωμένα φύλλα επάνω
Κόβω τα εξέχοντα φύλλα και κάνω τον κόθρο με μικρές τσιμπιες σαν κεντηδάκι κοντά κοντά και ολόγυρα.
Χαράσσω σε παράλληλες λωρίδες και ραντίζω με νεράκι.
Τα εξέχοντα κομμένα δεν τα πετώ τα ζυμώνω σαν μπαλίτσα το ανοίγω ένα φύλλο το κόβω στην μέση και κάνω δυο στριφτοπιτάκια με φέτα ζαμπόν αυγό και γραβιέρα
Ψήνω στους 170 με 180 ° σε αερόθερμο εώς ότου ροδίσει πάνω και κάτω!!!!
Είμαι ενθουσιασμένη έγινε τραγανή όσο το ήθελα!!!!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση Μαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!