Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Τρίγωνα Πανοράματος !!!


Τρίγωνα Πανοράματος !!!! Παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό  Θεσσαλονίκης !!!
 Πρώτη φορά που τα φτιάχνω είναι καταπληκτικά !!!!!




ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλο Βηρυτού,
200 γρ βούτυρο
.
ΚΡΕΜΑ
500 γρ γάλα
100 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου.

Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα ---κρατάω λίγο και διαλύω το άνθος αραβοσίτου  ---να ζεσταθεί με την ζάχαρη .
Προσθέτω ανακατεύοντας το γάλα με το άνθος και την βανίλια .
Προσθέτω κ τους κρόκους χτυπημένους ανακατεύοντας και αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας .

ΣΙΡΟΠΙ
830 γρ νερό
660 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκόζη.

Πρώτα φτιάχνω την κρέμα την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη .
Στη συνέχεια φτιάχνω τα σιρόπι βγάζω 5 λεπτά , και τα αφήνω και αυτό να κρυώσει.
Στη συνέχεια κόβω το φύλλο σε λωρίδες βουτυρώνω και διπλώνω σε τρίγωνα, ψήνω στους 160 °C ώσπου να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Σιροπιάζω με ζεστά τα τρίγωνα και κρύο το σιρόπι, αφήνω να στραγγίξουν και με ένα κορνέ γεμίζω την κρέμα .
Γαρνίρω με φιστίκι Αιγίνηςς.

Εκτέλεση φωτό από Katerina Mazonaki‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ